Music – Μουσική – Maria Orfanoudaki – M.O

Ευχαριστώ από Καρδιάς

τον Σταύρο ΞΑΡΧΑΚΟ !

Που με παρακίνησε να εκφραστώ και με έναν άλλο τρόπο,

στον χώρο της Τέχνης.

Και το βασικότερο που πίστεψε σε μένα ότι μπορώ να κάνω και αυτό! ..

.Μουσική! 

Mαρια  Ορφανουδακη  Μ.Ο

Music Maria ORFANOUDAKI (2)

 1. The fields of Μ.Ο – Τα φευγάτα της Μ.Ο

2. Let’s dance again – Μ.Ο – Aς χορέψουμε ξανά

Mousic Maria ORFANOUDAKIΜΟΥΣΙΚΗΣ (2)

I wholeheartedly thank

Stavros XARCHAKOS,

who prompted me to express what I think with another way, in the Arts

And basically who believed in me that I can do this! Music !

Maria Orfanoudaki – «Μ.Ο»

PAINTING Ζωγραφική

Όλη της η δραστηριότητα

πρώτα στη Διακόσμηση και τη Ζωγραφική συγχρόνως με τη Ποίηση,

εν συνεχεία στη Μόδα και από το 1987 στη Σκηνοθεσία και τη Φωτογράφιση και τώρα στη Μουσική, καθρεφτίζει την προσωπικότητα κι ότι κυριαρχεί σ’ αυτή την προσωπικότητα είναι η παθιασμένη αναζήτηση στον κόσμο που την περιβάλλει και πρώτα απ’ όλα στην ίδια της την ψυχή. Ακόμα πολεμάει συνεχώς την αδυναμία της, με όλων των ειδών τις αντιδράσεις.

Ταυτόχρονα παλεύει με τη χυμώδη και μπερδεμένη της ζωτικότητα να λυτρωθεί απ’ αυτή και να την κάνει Πνεύμα.

Γιαννης  ΞΕΝΑΚΗΣ

 

Music Maria ORFANOUDAKI

Η Μαρία Ορφανουδάκη σε δύο δίσκους

All of her

activity first in Decoration and Painting and simultaneously with Poetry, then in Fashion and in 1987 in the Direction and Photography and now in Music, reflects the personality and whatever dominates in this personality is the passionate search in the world that surrounds her and first of all in her own soul. Still battling constantly her weakness, with all kinds of reactions.

At the same time struggling with her juicy and messy vitality to be freed from it and make her spirit.
                                                                                                                                                                                                                                        Joan  XENAKIS

Music - Maria ORFANOUDAKI M.C

Η Μαρία Ορφανουδάκη σε δύο δίσκους

 Δύο δίσκους ετοίμασε και κυκλοφορεί η Μαρία Ορφανουδάκη με τίτλο «Τα φευγάτα» και «Ας χορέψουμε ξανά». Πρόκειται για τραγούδια που έχει γράψει η ίδια, τα ενορχήστρωσε και τα ηχογράφησε εκφράζοντας με το δικό της προσωπικό τόνο την αίσθηση του παρόντος, εννοιών όπως η αναζήτηση του Θεού και του ανθρώπους, της ειρήνης, της δημιουργικής παρέμβασης.

Η πολύτροπος καλλιτέχνης, καθώς έχει ασχοληθεί με την ποίηση, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, τη σκηνοθεσία, δραστηριοποιείται στα Χανιά της Κρήτης και γράφει μουσική από το 1997.

 Ελευθεροτυπία 18 Ιουλίου 2003

Arhaia Aptera Chania Atelier of Peace ΜΟ – Maria Orfanoudaki M.O

TA ΘΕΛΩ !
ΕΘΝΟΣ Ιούλους 2003

Επιμέλεια: ΤΖΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Πρόσωπα, τάσεις και σχόλια των ημερών

Για φευγάτες

Πολυβραβευμένη ζωγράφος, συγγραφέας, ποιήτρια…. Η Μαρία Ορφανουδάκη είναι μια παθιασμένη προσωπικότητα που δεν φυλακίζεται σε ταμπέλες και σε τίτλους. Το ταλέντο της δραπετεύει συνεχώς και δεν μένει στάσιμο, δεν βαλτώνει. Ο πρωτος της «Έρωτας»

η Ζωγραφική  μετα  διακόσμηση, αργότερα με την μόδα, εν συνεχεία με την σκηνοθεσία και τώρα με τη μουσική. Απόσταγμα ζωής “στριμωγμένο” σε ένα δισκάκι CD που φέρει τον Μποέμ τίτλο «Τα φευγάτα» Μουσική, σύνθεση, ενορχήστρωση, remix ηχογράφηση, όλα της ανήκουν. Μια περήφανη Κρητικιά η Μαρία Ορφανουδάκη “ζωγραφίζει” περίφημες μελωδίες
MOUSIC - Maria ORFANOUDAKI MO

TA ΘΕΛΩ !
ΕΘΝΟΣ Ιούλους 2003

Επιμέλεια: ΤΖΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Πρόσωπα, τάσεις και σχόλια των ημερών

Για φευγάτες
Πολυβραβευμένη ζωγράφος, συγγραφέας, ποιήτρια…. Η Μαρία Ορφανουδάκη είναι μια παθιασμένη προσωπικότητα που δεν φυλακίζεται σε ταμπέλες και σε τίτλους. Το ταλέντο της δραπετεύει συνεχώς και δεν μένει στάσιμο, δεν βαλτώνει. Ο πρωτος της «Έρωτας» ήταν μια διακόσμηση, αργότερα με την μόδα, εν συνεχεία με την σκηνοθεσία και τώρα με τη μουσική. Απόσταγμα ζωής “στριμωγμένο” σε ένα δισκάκι CD που φέρει τον Μποέμ τίτλο «Τα φευγάτα» Μουσική, σύνθεση, ενορχήστρωση, remix ηχογράφηση, όλα της ανήκουν. Μια περήφανη Κρητικιά η Μαρία Ορφανουδάκη “ζωγραφίζει” περίφημες μελωδίες

Music Maria ORFANOUDAKI MO (1)

MOde – Mousic M O Maria Orfanoudaki –

TA ΘΕΛΩ !

Δια χειρός

Μαρίας Ορφανουδάκη

 «Τα φευγάτα της Μ.Ο είναι ο τίτλος του σιντί της δημιουργού Μαρίας Ορφανουδάκη, που αποτελεί το πρώτο αποτέλεσμα της νέας της καλλιτεχνικής αναζήτησης. Με αισθησιακά ορχηστικά κομμάτια, που μοιάζουν με μουσική από ταινία, αποτυπώνοντας μέσα τους τον ήχο της θάλασσας και του καλοκαιριού στην Κρήτη, η Χανιώτισσα – και συνθέτρια πλέον, εκτός από ζωγράφος και ποιήτρια – Μαρία Ορφανουδάκη ετοίμασε αυτό το πρώτο μουσικό της θέμα, με δική της ενορχήστρωση καθώς και ηχογράφηση.

 Απογευματινή 24 Αυγούστου 2003

 Music Maria Orfanoudaki M.OΤα “ΦΕΥΓΑΤΑ” της Μαρίας Ορφανουδάκη

Αρχέγονες φωνές απ’ όλα τα πλάτη και μήκη της γης. Κραυγές από τα έγκατα της ανθρώπινης ψυχής. Στεναγμοί του νου. Φτεροκοπήματα χεριών. Κελαηδισμοί
πουλιών κάτω από μολυβένιους ουρανούς. Το τρίξιμο μιας πόρτα που τη δέρνει ο άνεμος. Το γουργουρητό της κοιλιάς ενός πεινασμένου παιδιού. Και τέλος στο βάθος μια φωνή, αγωνιωδώς αγωνιστική και αγωνιστικά αγωνιώδης, η φωνή της δημιουργού τούτης της παράξενης μουσικής πανδαισίας, η γνώριμη φωνή της Μαρίας Ορφανουδάκη που δε λέει τίποτα άλλο πάρεξ τούτο: Δημιουργώ άρα υπάρχω αι υπάρχω άρα δημιουργώ. Τη διακρίνω καθαρά ακούγοντας τα «Φευγάτα».
Να ‘σαι πάντα καλά, Μαρία, και πάντα ο Θεός σου, που λένε Αγωνία και Αγώνα για Ειρήνη, Δικαιοσύνη, Ανθρωπιά κι Αγάπη, μαζί μας! Για να θυμηθώ τον χαιρετισμό του Φρέντυ Γερμανού που κατέληγε στο υπέροχο εκείνο «Σκουτελοβαρίσκω σου!».

Xανιώτικα ΝΕΑ – Βαγγέλης ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ

Atelier of PEACE - Maria Orfanoudaki m.o-Αρχαια Απτερα -Aptera Chania - Crete (10)

Ένας άνθρωπος αυτοεξόριστος στα άδυτα της τέχνης που εκφράζει ειρήνη, αγάπη, ισότητα…Μια διείσδυση τόσο απόλυτη όσο και εξαιρετικά επώδυνη με ακριβό το τίμημα που πολλές φορές κατέθεσε η δημιουργός.

Η Μαρία Ορφανουδάκη είναι ο άνθρωπος – δημιουργός που έχουμε πολύ αγαπήσει στο πέρασμα των χρόνων και των στιγμών έκφρασής της, ίσως γιατί στην πληθώρα των εικαστικών θεματικών και προτάσεων είναι η πιο πιστή, η πιο παθιασμένη και τρυφερή κοινωνός αισθημάτων υψηλής καθαρότητας.
Ένας ατέλειωτος κύκλος έκφρασης, ενίοτε τολμηρός..

.

Let s Dance Again - Αντίγραφο

“Από παιδί ο ήχος και η μουσική αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της τέχνης αλλά και της κάθε στιγμής στη ζωή μου απ’ όταν ήμουν ακόμα παιδί.

Στη μεγάλη απόφαση για την ενεσχόλησή μου με τη μουσική, σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο οποίος παλιότερα είχε μελοποιήσει στίχους μου. Αγόρασα το πρώτο μου αρμόνιο από ένα κατάστημα στην πλατεία Κάνιγγος. Κατέβηκα στην Κρήτη και απλά άρχισα να παίζω, χωρίς καν να διαβάσω το έντυπο με τις σχετικές οδηγίες. Η μουσική με βοήθησε σε μεγάλο βαθμό να ανακαλύψω διέξοδο στην προσωπική μου τραγωδία”, ομολογεί η καλλιτέχνης.

Τι είναι αυτό που την κάνει να επιμένει στην αγάπη; Αυθόρμητη όσο και αποστομωτική η απάντηση:

“Η αγάπη είναι η μόνη λέξη που θα έπρεπε να κυριαρχεί. Αν επικρατούσε η αγάπη, η ζωή θα ήταν ένα ποίημα….

.
Κατερινα ΠΟΛΥZΟΥ 2003

Music - Maria ORFANOUDAKI MO

 www.mariaorfanoudaki.gr

YouTube: Orfanoudaki mo

Κωστάλας Αλέξης - Σταυρος ΞΑΡΧΑΚΟΣ - Μαρία ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗ ΜΟ

ΑΡΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟ