ΟΥ ΓΑΡ ΟΙΔΑΣΙ …….ΤΙ ΠΟΙΟΥΣΙ

 

ATELIER  of  PEACE                                                                      ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ  ΕΙΡΗΝΗΣ

.


Μη ΖΕΙΣ   Να περιμένεις αυτό που θα συμβεί

Δεν φτάνεις στην ελπίδα με την αναμονή

 

 ΜΟΝΟ ΕΣΥ !   

Μπορείς να δώσεις ελπίδα στην αναμονή !

 

 

                             ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ  μα δεν μπορώ! χρειάζομαι και ΕΣΑΣ

Μη με απογοητεύσετε πως ματαιοπονώ για μια ΖΩΗ απαλλαγμένη από ναυάγια ψυχών, βουνών, σωμάτων, λιμνών και θαλασσών. Οξύμωρο το σχήμα μου ότι και η θάλασσα ναυαγεί, δυστυχώς, αλλά έτσι είναι! Σήμερα όλοι και όλα ναυαγούν πρώτα μέσα τους. Ιδανικά εκπορνεύονται, οράματα σβήνουν και όλα αυτά θυμίαμα πάνω στο βωμό της ματαιοδοξίας, της πλεονεξίας που κατέληξε σαν τον πύργο της ΒΑΒΕΛ, που άρχισε να καταρρέει με κίνδυνο να θάψει όλο τον Κόσμο κάτω από τα ερείπια του. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα, αυτή η πραγματικότητα που διατηρείτε μέσα σε κάνες και σε μπόμπες, για να ταξιδεύει ντυμένη στο χακί, για να φτάνει να γίνει αίμα, δάκρυα και σπαραγμός.

Όπως εδώ στο κόλπο της Σούδας στα Χανιά που περιμένει τη μυρωδιά του πετρελαίου κα το κουδούνισμα του χρυσού για να ξυπνήσει σωστός Κύκλωπας με ένα μάτι στραμμένο προς τον “πλούτο” για να αφήνει κουφάρι τον ΑΝΘΡΩΠΟ.

Ας αγωνισθούμε να αναδυθούν αξίες όχι μέσα από τις πετρελαιοπηγές και το χρυσάφι, που ποτέ δεν πρόκειται να δώσουν λύσεις, αλλά να κρατάμε πάντα τη δάδα της καθαρής συνείδησης που θα περιδιαβαίνει ολόκληρο τον  ΚOΣΜΟ